Rubens oljeskisser [Utstilling]

Rubens in Prado

Rubens er uten tvil blant de viktigste artistene når det har med oljeskisser å gjøre (Oil sketches). Det er få andre artister som har så mange oljeskisser som har overlevd og er i god behold, og derfor er det utrolig spennende når over 80 av Rubens oljeskisser blir utstilt på Prado museet i Madrid. 

Rubens in Prado

Rubens har totalt over 450 oljeskisser som man kan se den dag i dag, og av disse kan du altså se en god porsjon på denne utstillingen. Oljeskissene ble av mange malere brukt som en skisse, for å skape et bilde av et verk man senere ville male. Wikipedia beskriver det slik: «An Oil sketch or oil study is an artwork made primarily in oil paint in preparation for a larger, finished work. Originally these were created as preparatory studies or modelli, especially so as to gain approval for the design of a larger commissioned painting.»

I den forbindelse kommer ikke Prado museet bare til å stille ut 82 slike oljeskisser, men du kan også se 20 tegninger som er med på å gi kontekst til oljeskissene som du kan se på.

Hvis du ønsker å få med deg utstillingen i Madrid er den tilgjengelig fra den 10 april og fram til den 5 august. Etter det reiser utstillingen videre til Boijmans Van Beuningen museet i Rotterdam der utstillingen blir åpnet i september. Utstillingen er forøvrig et samarbeid mellom de to institusjonene.

Inngangsbilletten til Prado koster 15 Euro og den gir deg tilgang både til den permanente og de temporære utstillingene.

Vil du ellers vite mer om Madrid og hva byen har å by på er det bare å lese rundt videre i vår norske Madrid Guide.

Legg inn en kommentar